
KERSTMIS 2023
Ook dit jaar zijn wij met de kerstdagen weer geopend. Vanaf 21 december t/m 30 december serveren wij ons december/kerstmenu.
LUNCH
We zijn voor het eerst nu ook geopend voor de kerst lunch op 25 en 26 december. U kan vanaf 12 uur komen genieten van een heerlijk 3 of 4 gangen kerst lunchmenu of kiezen voor het all-in 4 gangen lunchmenu incl. aperitief, wijn, tafelwater en koffie met friandises. Voor de lunch geldt een eindtijd van uiterlijk 16.30 uur, zodat wij ons kunnen voorbereiden voor het diner. Zodra het menu en de prijzen bekend zijn vermelden wij deze uiteraard op de website.
DINER
Uiteraard zijn wij ook geopend voor diner tijdens de kerstdagen. We serveren vanaf 21 december ons december/kerstmenu. Buitenom 25-26 december is het kerstmenu zoals gewoonlijk te bestellen in 4 tot 8 gangen. Tijdens de kerstdagen 25 en 26 december is het menu enkel te verkrijgen in 6 of 8 gangen. Zodra het menu en de prijzen bekend zijn vermelden wij deze uiteraard op de website.
CHAMPAGNETRIP 2-3-4 JUNI 2023
Vrijdag 2 juni
Vrijdag 2 juni 2023 begon onze Champagnetrip met Barres en 26 gasten. Edwin, Max en Jasper waren als keukenbrigade present, en Sjoerd, Thomas en Luuk waren mee om de gasten te serveren en te begeleiden. Omstreeks 13.00 verzamelden iedereen zich bij het kasteel waar de gasten dat weekend zouden verblijven, Chateau Cormicy, 10 minuten ten noorden van Reims. Ontvangst was uiteraard met een glas champagne, in dit geval van Hotte-Schmidt, wijnmaaksters en tevens eigenaren van het Chateau. Vervolgens naar Roland Boulard op 100 meter van het Chateau in Cormicy voor de eerste rondleiding en degustatie van het weekend. Ondertussen wordt er in het kasteel voorbereidt voor het 4 gangen diner wat die avond omstreeks 19.00 uur aanvangt.
Zaterdag 3 juni
Zaterdag beginnen we met een ontbijtje met uiteraard stokbrood, croissants, etc. Om 08.30 uur rijdt de touringcar voor die de gasten naar 4 champagnehuizen zal brengen deze dag. We beginnen bij Gosset in Epernay, mooie frisse stijl zonder malo. Vervolgens gaan we naar Michel Bahuchet, een vigneron independant uit Champillon. Daar staat een deel van het team klaar om de gasten bij de wijnpers te ontvangen voor een broodjeslunch. Na een uitgebreide proeverij vertrekken de gasten richting Paul Launois in Le Mesnil sur Oger. Indrukwekkend single barrel project en kwalitatief hele mooie Bdb geproefd. De laatste stop is in Äy bij Pierre Leboeuf voor laatste degustatie en wat show met degorgement.
Bij terugkomst op het chateau is er tijd om even op te frissen en dan 5 gangen diner buiten voor het kasteel.
Zondag 4 juni
Zondag vertrekken we na het ontbijt richting Epernay naar Leclerc Briant, producent van biodynamische champagnes. Na dit bezoek is het op naar de laatste stop van het weekend in de wijngaarden van de maker van onze huischampagne L'Hopital Tripet. In de wijngaarden staan wij klaar voor een lunch met salade, Franse kazen, oesters en uiteraard champagnes van David L'Hopital. Na de late lunch met geweldig uitzicht nemen wij afscheid en besluiten we met: Wie weet to volgend jaar .....